Pensioenen

Zekerheid voor later

Inzicht en begeleiding

‘Pensioen, dat is zo ingewikkeld’, horen we vaak. Veel mensen weten maar weinig over pensioenen en het pensioenstelsel. Wij maken het graag inzichtelijk en eenvoudig. Of het nu gaat om pensioenopbouw voor jezelf of een goede oudedagsvoorziening voor je medewerkers, wij begeleiden het traject van A tot Z.

Pensioen

Collectief pensioen

Ook al is het misschien niet het meest interessante onderwerp, een goede pensioenregeling is wel een van de populairste secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat je op je oude dag ook nog kunt rondkomen, vinden veel medewerkers toch heel belangrijk. 

Een pensioenregeling zorgt voor een inkomen voor later, maar ook voor inkomen voor nabestaanden bij overlijden. Dit kun je op verschillende manieren regelen. Wij helpen je met het inzichtelijk maken van de keuzes die je hebt. Vervolgens leggen we jouw wensen naast de mogelijkheden van de verschillende aanbieders. Vanuit dit onderzoek doen we een passend voorstel. Heb je een keuze gemaakt, dan zorgen wij voor een heldere uitleg aan je medewerkers.

Een vinger aan de pols

Het pensioenstelsel is aan veranderingen onderhevig. Wij zijn altijd op de hoogte van de (wets)wijzigingen en adviseren je hierover. We helpen je bij het aan- en afmelden van medewerkers en het verwerken van mutaties. Je vaste adviseur komt periodiek bij je langs en houdt een vinger aan de pols, zodat de pensioenregeling continu voldoet aan jouw wensen. 

Geen collectief pensioen, wat te doen?

Als je niet deelneemt aan een collectieve pensioenregeling of zelfstandig ondernemer bent, is er niets geregeld voor je oude dag. En ook niet voor de nabestaanden bij overlijden. Je zult dan zelf in actie moeten komen. De adviseurs van Verbossen helpen je hier graag bij. Wij adviseren je over de verschillende (fiscale) mogelijkheden die er zijn om te sparen voor later. En om nabestaanden zoals partner en eventuele kinderen goed verzorgd achter te laten. 

We gaan graag met je aan tafel