By Han Fashion en Lifestyle en Willems-Prinssen Installatietechniek

“Ondernemen is een uitdaging, maar wél een leuke”

Dit keer niet één, maar twee ondernemers aan het woord in de rubriek ‘Verbossen versus’. Gerard Verbossen is te gast bij Hanneke Daanen en Jeroen de Knegt. Hanneke is eigenares van ByHan Fashion & Lifestyle, Jeroen is eigenaar van Willems-Prinssen Installatietechniek en daarnaast runnen ze samen ook nog een gezin.

Waar Jeroen al decennia lang in het installatievak zit, is Hannekes ondernemerscarrière nog tamelijk pril. Hanneke startte na een lange PR-carrière namelijk pas in 2021 met haar eerste webshopactiviteiten. Ze vertelt: “Een online boetiek, gewoon vanuit huis. Ik heb altijd een liefde gehad voor mooie kleding en accessoires. Al snel stond onze huiskamer iedere zaterdag vol met dames… En juist dat, het contact met mensen, vond ik het allerleukst.”

Jeroen en Hanneke reageren op twee thema’s die Gerard hen voorlegt:

Conceptstore

Zo’n twee jaar geleden waagde Hanneke de stap naar een eigen pand en anno 2024, twee verhuizingen verder, is ByHan een van de blikvangers van de Marktstraat. “De PC Hooftstraat van Uden”, lacht ze. “ByHan is een conceptstore, waar je van alles vindt op het gebied van fashion, lifestyle, sieraden, gifts… Een totaalconcept voor vooral dames, van jong tot oud. Ons assortiment is heel divers. Niet voor niets lopen klanten soms tien keer rond en hebben ze nóg niet alles gezien.”

Schat aan ervaring

Jeroen heeft een schat aan ervaring in de installatiebranche, waarin hij sinds 1989 verschillende functies vervulde, van monteur tot bedrijfsleider. “In 2005 kreeg ik de kans om compagnon te worden bij Willems-Prinssen, en die heb ik gegrepen. Sinds 2018 ben ik alleen eigenaar en stuur ik een team van zo’n tien fantastische, gemotiveerde vakmensen aan. Wat we als installatiebedrijf allemaal doen? Alles op het gebied van techniek, behalve elektra. Van riolering tot airconditioning, van sanitair tot verwarming… En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er is vandaag de dag bijvoorbeeld bijna geen project meer waarin we geen warmtepomp installeren.”

Verantwoordelijkheidsgevoel

Gerard is benieuwd: hadden Jeroen en Hanneke altijd al de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden? “Dat niet per se”, vertelt Jeroen. “Maar in de jaren dat ik in loondienst werkte, heb ik altijd gewerkt met de instelling alsof het mijn eigen bedrijf was. Ik streefde in alles perfectie na, ook als dat betekende dat ik ’s avonds of in het weekend moest doorwerken. Ik voelde me verantwoordelijk, en dat gevoel heb ik nog steeds. Daarom ben ik ook zo blij met ons team, een hechte club collega’s die veel voor elkaar over hebben. De druk kan best hoog zijn, maar als de sfeer goed is, kunnen we alles aan.”

Werk- en privébalans

Hanneke bekent dat haar ondernemersplannen zich lange tijd beperkten tot dromen bij een goed glas wijn. “Toen ByHan als fysieke winkel concreet werd, hebben Jeroen en ik gezegd: ‘We gaan dit als team doen en zorgen voor een juiste balans tussen werk en privé. Gelukkig had ik de zaak snel op de rit, ook qua personeel, zodat ik de flexibiliteit vond om thuis te zijn als het nodig is. Bovendien helpen onze ouders enorm, zowel zakelijk als privé. Zonder hun hulp waren de uitdagingen zeker groter geweest.”

Leuke uitdaging

Jeroen en Hanneke genieten van het ondernemerschap, maar er zitten ook nadelen aan. Hanneke vertelt: “Als ondernemer sta je altijd ‘aan’, ook in je vrije tijd. Dat kan best pittig zijn. Ook heb ik moeten leren dat vallen en opstaan onderdeel is van de weg die je bewandelt om ergens te komen. Kortom: ik vind ondernemen een uitdaging, maar wél een leuke. Gelukkig kan ik bij Jeroen terecht als ik ergens tegenaan loop, zoals de boekhouding of personeelszaken. Andersom probeer ik hem ook te helpen, zoals in het loslaten van zijn werk.”

Tijd voor hobby’s

Gerard is benieuwd: is er in een druk ondernemersgezin nog ruimte voor hobby’s? “We gaan graag een hapje eten met vrienden, of genieten van een borrelplank met vrienden en familie aan de keukentafel”, vertelt Hanneke. “En ons favoriete vakantieland is Portugal. Daarnaast is sport voor mij een belangrijke uitlaatklep. Tijdens het hardlopen of crossfitten kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken. En, heel belangrijk: zondag is family time. Dan houden we onze agenda liefst zo leeg mogelijk.”

Jeroen: “Ik kickboks en fitness eens per week met personal trainer Joost van Poorten en probeer in de zomer te wielrennen. Verder zit ik in de besturen van ondernemersvereniging Oud Gedaan en Stichting Heerenzitting Uden-Veghel, heel leuk. En in het weekend kijk ik graag een voetbalwedstrijd van onze zoon of ga lekker lunchen met onze dochter.”

Gestaag groeien

Zakelijk zien Jeroen en Hanneke de toekomst positief tegemoet. Hanneke wil bijvoorbeeld de potentie van haar webshop verder benutten, en ook Jeroen ziet gestage groei als stip op de horizon. “We groeien ieder jaar door, onlangs hebben ze zelfs nog twee hulpmonteurs aangenomen. Maar groei is geen doel op zich. We blijven gewoon doen waar we goed in zijn: met zijn allen kwalitatief werk leveren en op die manier verder bouwen aan de goede relatie met onze klanten.”