Verbossen versus Verbossen 50 jaar

'Altijd benieuwd naar de mens achter de ondernemer'

Verbossen Assurantiën en Risicobeheer viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Reden voor Gerard en Saskia Verbossen om in deze editie van Bedrijvig Uden niet zelf iemand te interviewen, maar hun eigen bedrijf in de spotlights te plaatsen. Redacteur Ted Gijsel ging bij Gerard en Saskia op bezoek in het bedrijfspand aan de Verlengde Velmolen.

We kennen Gerard en Saskia als gedreven en actieve ondernemers, met daarnaast een grote maatschappelijke betrokkenheid en interesse. De rubriek ‘Verbossen versus’ sluit daar mooi op aan: al vele jaren bedenken Gerard en Saskia van welke ondernemer ze graag meer zouden weten. Daarna gaat Gerard op pad om de ondernemer het hemd van het lijf te vragen en is Saskia de eerste kritische tegenlezer van het concept artikel, nog voordat het gedrukt wordt. Dat wil zeggen: normaal gesproken. Dit keer zijn de rollen omgedraaid.

 

Hoe is het om eens aan de andere kant van de tafel te zitten?

Gerard: “Erg leuk, zeker omdat ons bedrijf deze maand vijftig jaar bestaat. Net zoals andere ondernemers trots zijn op hun onderneming, zijn wij dat op de onze. Mijn vader Theo is er ooit mee begonnen, en Saskia en ik hebben het uitgebouwd tot wat het nu is: een mooie, professionele organisatie met vijftien enthousiaste en betrokken collega’s.”

 

Jullie verzorgen al vele jaren ondernemersinterviews in Bedrijvig Uden. Waarom eigenlijk?

Saskia: “Het is heel interessant om te weten wat er achter een voordeur of in een bedrijf gebeurt. Wat beweegt iemand? Welke passie heeft hij? Welke doelen en ambities? We zijn erg geïnteresseerd in andere ondernemers.”

Gerard: “Als Verbossen Assurantiën en Risicobeheer zijn we gespecialiseerd in verzekeringen, pensioenen, hypotheken en risicomanagement. Maar boven alles zijn we zelf ook ondernemer, en altijd benieuwd naar de verhalen en ervaringen van collega’s. We vinden het heel leuk om te ontdekken wie de mens is achter de ondernemer.”

 

Hoe is het om als getrouwd stel actief te zijn in hetzelfde bedrijf?

Saskia: “Dat voelt heel natuurlijk, Gerard en ik werken prima samen. We zitten altijd snel op één lijn, bijvoorbeeld als het gaat over bedrijfsvoering of onze visie op de toekomst. Natuurlijk sparren we, en soms zelfs fanatiek, maar dat leidt altijd tot concrete resultaten die ons bedrijf verder helpen.”

 

Gerard, welke kwaliteit waardeer jij in Saskia?

“Zowel zakelijk als privé hebben we aan één woord genoeg. Verder is Saskia erg sterk in organiseren, contacten onderhouden met verzekeraars en zaken voortvarend aanpakken. Saskia is in veel situaties vaak al twee stappen vooruit.”

 

En andersom: Saskia, wat waardeer je in Gerard?

“Gerard is naast een commercieel persoon echt een mensenmens, en een geboren netwerker met oprechte interesse in anderen. Daardoor kan hij bijvoorbeeld uitstekend inschatten wat een klant nodig heeft en dat vertalen naar de juiste producten en diensten. Gerard geeft nooit op en stopt pas als het perfect geregeld of opgelost is.”

 

In oktober bestaat jullie bedrijf vijftig jaar. Tijd om terug te blikken?

Gerard: “We zijn trots op ons verleden, en op de wijze waarop we het bedrijf hebben uitgebouwd. Het was – en is – keihard werken, maar dat doen we graag. Daarom kijken we ook niet te lang terug, maar veel liever vooruit, de toekomst tegemoet.”

 

Hoe ziet die toekomst eruit?

Saskia: “We willen ons blijven profileren als fullservicebedrijf met korte lijntjes en veel persoonlijk contact. In een branche waarin veel fusies en overnames plaatsvinden zie je dit verdwijnen, er zijn nog maar weinig partijen zoals wij. Toch geloven we in ons concept. Ook klanten geven aan dat ze het waarderen dat we alles onder één dak hebben. En missen we op enig moment toch bepaalde expertise? Dan schakelen we naadloos met partners in ons netwerk. Zo houden we de afstand tussen ons en de ondernemers minimaal en blijven we zelfstandig, onafhankelijk en autonoom.”

 

Waarom is het vak nog steeds aantrekkelijk?

Saskia: “Het is iedere keer weer mooi als we de kennis en expertise van ons en ons team kunnen inzetten voor onze relaties, waarmee we hen helpen om zich te focussen op hun eigen onderneming. Is er iets mis, of is er sprake van een schade; juist dan staan we voor ze klaar. Daarin gaan we ver, we zetten net een stap extra. Voor ons maakt dat het vak boeiend.”

Gerard: “Waarbij we absoluut ook ons team willen noemen. Natuurlijk maken we een verschil met onze klantgerichte producten en diensten, maar onze mensen zijn minstens zo belangrijk. Niet voor niets heeft iedere relatie zijn eigen contactpersoon en team van adviseurs. Een goede, vertrouwde band met onze relaties is heel belangrijk.”

 

Waarin merk je dat als klant?

Gerard: “Stel je voor dat je als ondernemer getroffen wordt door een brand, of een andere calamiteit meemaakt. Op zo’n moment voel je je ontzettend kwetsbaar. Dan is het belangrijk en fijn om terug te kunnen vallen op een partij die snel bij je op de stoep staat, en dat je weet hoe het bedrijf risicotechnisch en qua dekking in elkaar zit. Ook helpen we je direct met het eerste noodzakelijke regelwerk. Doordeweeks, ’s avonds of in het weekend; onze klant staat altijd op nummer één.”

Saskia en Gerard reageren kort op enkele kernwoorden:

 

Uden

“Een mooie, groene gemeente met een prettige woon- en werkomgeving. Uden heeft alles wat we zoeken.”

 

Zelfstandig ondernemerschap

“We zouden niet anders willen. Keuzevrijheid en zelfstandigheid is ons veel waard.”

 

Vrije tijd

“Die besteden we het liefst met ons gezin, dus samen met onze dochters Isa en Sofie, en ook met vrienden. We vinden het heerlijk om er op uit te trekken en te reizen.”

Bron: Bedrijvig Uden sept 2021 Verbossen versus 

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320