Verbossen versus Verbossen

'OUT OF THE BOX'

Al ruim vier decennia staat bij Verbossen Assurantiën en Risicobeheer de klant centraal. Optimaal aan de behoeftes van hun relaties voldoen, dat is het doel. Innovatie staat dan ook hoog in het vaandel. Om de goede ideeën die geopperd worden ook echt ten uitvoer te brengen, hebben Saskia en Gerard een inspiratieruimte ingericht voor hun medewerkers. Dat klinkt misschien zweverig, maar is het absoluut niet: het zorgt juist voor ‘werk in uitvoering’.

 “Assurantiën en risicobeheer, voor een buitenstaander lijkt het misschien heel abstract, maar dat is het niet”, vertelt Saskia. “Producten en diensten zijn altijd in ontwikkeling. Daarbij zijn wij geen standaard kantoor, wij willen het allerbeste voor onze relaties. Als iedereen standaard zijn ‘ding’ blijft doen, zijn onze klanten daar niet bij gebaat. Het is daarom belangrijk buiten de gebaande paden te gaan. Bij ons werken goeie krachten, met goeie ideeën. Voor hen wordt het werk veel leuker als ze hun ideeën ten uitvoer kunnen brengen. Daar willen we ruimte aan bieden, letterlijk, vandaar onze nieuwe inspiratieruimte.”

 

Ideeën uitvoeren

Bij Verbossen zijn ze gespecialiseerd in verzekeringen, pensioenen, risicobeheer, schade en jazeker, ook hypotheken. Gerard: “Te weinig mensen weten bijvoorbeeld dat wij onafhankelijk hypotheekadvies geven. Dat willen we graag veranderen. In de inspiratieruimte - die bewust een informelere sfeer heeft om de creativiteit te stimuleren - worden alle ideeën ingebracht. Vervolgens worden ze getrechterd, om zo tot een plan van aanpak te komen om deze dienst meer onder de aandacht te brengen.”

 

Spelregels

De inspiratieruimte is er niet voor bedoeld om oeverloos te discussiëren. Er zijn spelregels opgesteld die ervoor zorgen dat er efficiënt gewerkt wordt. “Telefoons zijn niet toegestaan, en je mag maximaal drie kwartier gebruikmaken van de ruimte”, legt Saskia uit. “Niet om te vergaderen, dat doen we ergens anders, maar om bijvoorbeeld wetswijzigingen te bespreken waar actie op ondernomen moet worden, commerciële acties te bedenken of de klantbenadering onder de loep te nemen.” Gerard: “Het gaat erom het project in te delen in korte trajecten, die in drie tot vier weken afgerond kunnen zijn. Dat betekent duidelijke actiepunten voor de betrokkenen, die tussentijds gemonitord worden in de projectgroep.”

 

Do’s en don’ts

Deze manier van samenwerken vraagt om een bepaalde houding, open en onbevooroordeeld. Je mag ‘out of the box’ denken, alles is goed, om zo tot de beste oplossingen te komen. Saskia: “We hebben een workshop gevolgd hoe je dat op een goede manier in de praktijk kunt toepassen: de do’s en don’ts. Het is heel leuk om te zien wat dat doet met het team.”

 

Stappen maken

Gerard: “Voorheen bleef het nog weleens bij alleen goeie ideeën. Dan liepen er projecten waar geen eindpunt voor was bepaald. Dan ga je maar door, streef je naar perfectie en wacht je steeds met implementeren. Dat zijn echt gemiste kansen. Door in de inspiratieruimte op deze manier ideeën uit te werken, zien ze ook echt het daglicht. Tussentijds evalueer je het project en voer je verbeteringen door. Het maakt het veel gemakkelijker echt stappen te maken, een efficiënte manier om te innoveren. Een must voor iedere onderneming

Bron: Booming nummer 3 2019 Verbossen versus

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320