Verbossen versus Van Gemert Zwembaden

' DROMEN WAARMAKEN'

Ruim 40 jaar geleden startte Henk van Gemert een speciaalzaak in zwembaden en sauna’s. Zijn zoon Wim (45) wist al op zestienjarige leeftijd dat hij de zaak wilde overnemen. Toch vonden zijn ouders het beter dat hij eerst een diploma ging halen. Zijn opleiding Technische Natuurkunde komt hem, gek genoeg, heel goed van pas in deze branche. Gerard neemt plaats op een van de luxe tuinstoelen in de showroom en luistert naar Wims verhaal.

 

“Mijn vader was een echte verkoper, wilde de dromen van mensen waarmaken”, vertelt Wim. “Het kwam regelmatig voor dat-ie bij een klant was geweest en vroeg: Hé Wim, kan dit eigenlijk wel? Maar het is ons altijd gelukt, we vulden elkaar perfect aan.” Zijn vader is zes jaar geleden uit de zaak gegaan. Gerard vraagt hoe het nu dan gaat met de verkopen. “In de afgelopen 40 jaar zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 25 medewerkers, van wie twee in de verkoop, de ‘opvolgers’ van mijn vader. Er werken negen medewerkers op kantoor en de rest werkt buiten de deur of in de productie. Om de kwaliteit te waarborgen produceren we zoveel mogelijk zelf, met een flexibele schil om op terug te vallen in drukke tijden.”

 

Zwembaden nog steeds op #1

Gerard informeert naar het assortiment. “De grootste omzet behalen we nog steeds met de zwembaden. Op nummer twee staan al heel lang de sauna’s, gevolgd door whirlpools, stoomcabines en luchtbehandelingssystemen voor binnenbaden. Waar wel een verschuiving te zien is, is in de techniek. Zo werken we nu zo’n zes jaar met prefab betonwanden voor de zwembaden op maat. Deze worden in onze werkplaats voorzien van alle inbouwonderdelen, zodat we het zwembad op locatie in een dag kunnen bouwen. Dat is voor ons prettig werken en de klant is blij met zo’n korte aanlegtijd.” Het doel is een klantenkring binnen een straal van 100 kilometer. “Filerijden, dat is een probleem, dat willen we zo veel mogelijk vermijden. Maar een mooi project laten we natuurlijk niet schieten. Door mond-tot-mondreclame zitten we in het hele land.”

 

Crisistijd

Hoe is Van Gemert door de crisis gekomen? Zwembaden en sauna’s zijn luxe producten. “Het was een tijd van lage marges, maar we hadden wel meer werk. Daardoor hebben we onze kennis op peil en medewerkers binnenboord kunnen houden. Er is geen opleiding tot zwembadbouwer, dus we leiden mensen intern op en zien ze daarom niet graag gaan. Eigenlijk is het nu veel lastiger: iedereen is op zoek naar goed personeel.”

 

Toekomst

Van Gemert is gestart in Wanroij en veertien jaar geleden verhuisd naar Mill. “In Wanroij hadden we ruimtegebrek, maar we konden geen kant op. Toen kwam deze oude steenfabriek te koop: we zijn heel blij met deze locatie.” Wat verwacht Wim van de toekomst? “Groei is geen doel, wel een mooi gezond bedrijf. Mijn kinderen zijn pas veertien, twaalf en elf. Ik weet niet of zij interesse hebben in de zaak, daar laat ik wel het een en ander van afhangen.” Gerard reageert alert: “Dat begrijp ik, maar als ze het zo snel weten als jij, dan weet je over twee jaar meer!”

Zelfstandig ondernemerschap?

Al ben ik zes dagen per week op de zaak en er 24/7 mee bezig, het biedt me wel een bepaalde vrijheid. En het levert me geen windeieren.

Hobby’s?

Ik tennis en vind het leuk om met mijn vrouw en kinderen leuke dingen te ondernemen.

Privé?

De balans is eigenlijk niet goed. Mijn streven is om het op de zaak zo te gaan regelen dat ik vaker gemist kan worden. Meer vrije tijd, meer tijd voor mijn gezin, daar ga ik voor.

Bron: Booming nummer 1 2019 Verbossen versus van Gemert Zwembaden

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320