Verbossen versus Ter Horst van Geel

"Mijn ouders hebben een vliegwiel gecreëerd, een aanjager voor succes!"

Een eigentijdse winkelketen voor vrouwenmode, met tien winkels in Brabant en Gelderland, vijf franchisewinkels - waaronder Gerry Weber in Uden – en de webshop als zestiende ‘filiaal’. 2018 is het jaar van het 60-jarig jubileum, een mooie prestatie. Het modehuis is opgericht door de ouders van Peter ter Horst: Gerard is benieuwd naar zijn toekomstplannen.

“Ik kom uit een echte Brabantse textielfamilie. Mijn opa en oma zijn de naamgevers van het bedrijf. Opa Ter Horst kwam uit Kampen en oma Van Geel uit Roosendaal. Ze hadden een groot gezin en niet alle kinderen konden de kledingwinkel in Kampen overnemen. Mijn vader en moeder zijn daarom naar Oss verhuisd om daar met niks te beginnen, in een lastige tijd. Met veel doorzettingsvermogen en hard werken hebben ze een vliegwiel gecreëerd, een aanjager voor succes. Daar heb ik veel respect voor. Mijn twee broers, mijn zus en ik zijn de tweede generatie, met ieder onze eigen verantwoordelijkheden. En gelukkig staat de volgende generatie alweer in de startblokken.”

Koppeling met winkels

Gerard: “Hoeveel medewerkers hebben jullie inmiddels in dienst?” “In totaal 125”, antwoordt Peter, “inclusief de 6 medewerkers voor de webshop. We waren zeker niet het eerste modehuis dat online ging, hebben eerst de kat uit de boom gekeken. Eigenlijk hadden we het plan de webshop op te starten met een deel van de collectie, maar je kunt het er niet even bij doen. Hierdoor wogen de investeringen niet op tegen de baten en gingen we toch meteen met de hele collectie online. Van daaruit is al snel de koppeling gemaakt met de winkels: daarmee liepen we wel voorop. We hebben een geheel eigen systeem ontwikkeld en zijn dus onafhankelijk van derde partijen.”

Beleving en sfeer

“Wat was de missing link in de bestaande systemen”, wil Gerard graag weten. “Die koppeling met de winkels, waar we een optimale service kunnen verlenen en dus een verschil kunnen maken. Klanten bestellen via de webshop en laten in de winkel bezorgen, zodat ze toch nog advies kunnen krijgen. Die persoonlijke aandacht vindt onze doelgroep, vrouwen tussen de 30 en 60 die bewust in het leven staan, heel prettig. Beleving en sfeer kun je online nooit op dezelfde manier bieden. Andersom kunnen we de webshop voor de winkels laten werken: wij merken dat 30 tot 40% van de klanten zich al heeft georiënteerd op de webshop en de verwachting is dat dit percentage alleen maar zal toenemen.”

THvG-academie

“Service en aandacht”, oppert Gerard, “zijn dat de belangrijkste sleutelwoorden?” “Ja, dat past echt bij onze identiteit, en ook productkennis en een goede klantenbinding. Drie jaar geleden hebben we een merk-herpositionering gedaan, samen met een extern bureau. Daar zijn zes brand beliefs uit voortgekomen. Het is tegenwoordig geen vanzelfsprekendheid meer dat klanten voor je kiezen, daar moet je echt wel iets voor doen. We moeten blijven verrassen en inspireren om de beleving in onze winkels optimaal te houden. Onze medewerkers worden hier natuurlijk ook op getraind, in onze eigen THvG-academie: dat is een continu proces.”

 

TOT SLOT EEN LAATSTE REACTIE

Toekomst:

Rooskleurig! Het retaillandschap is veranderd, daar hebben we onze organisatie op aangepast. Nu we de crisis langzamerhand achter ons laten, gaan we weer plannen maken om verder te groeien.

Zelfstandig ondernemerschap:

Een heerlijke vrijheid! Binnen een familiebedrijf heb je ieder je eigen verantwoordelijkheid. Het is me met de paplepel ingegoten: ik zou niet anders kunnen.

Hobby’s:

Shoppen, wijn proeven en lekker uit eten: wij zijn een bourgondische familie!

Bron: Booming nummer 2 2018 Verbossen versus Ter Horst van Geel

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320