Verbossen versus GRØNN

'Groen op de werkvloer zorgt voor positieve sfeer'

GRØNN is de naam, maar je mag gewoon ‘grun’ zeggen. Of Groen. Want dat is waar het om draait bij dit Udense bedrijf, dat is ontstaan toen de ondernemers achter Growfeeder en Dijkos de krachten bundelden. De heldere missie: de natuur terugbrengen naar de mensen. Gerard Verbossen wilde hier meer van weten en ging in gesprek met de mensen achter GRØNN.

Voor deze editie van ‘Verbossen versus’ bezoeken we de Ideeënfabriek aan de Liessentstraat. We nemen plaats aan de grote houten vergadertafel in de bedrijfsruimte van Babylon, een opvallend groene locatie waar je kunt werken, vergaderen en ontmoeten in een professionele en duurzame omgeving. Wat heet: de entree is een gigantische groene wand, even verderop scheidt sfeervol groen de serie flexwerkplekken en zelfs als je achterover leunt en naar het plafond tuurt, valt je oog op verschillende baskets met hangende planten.

“Dit was ons eerste grote project. Als we klanten willen laten zien wat we allemaal kunnen, nemen we ze mee hier naartoe. Deze hangende tuinen van Babylon zijn dus eigenlijk onze showroom”, vertelt Bas van den Heuvel, een van de vier GRØNN-gezichten. Naast Bas vormen ook Lieke van den Heuvel, Bart van Dijk en Jules ter Maaten het bedrijf.

 

Gezonde boost

Toch is groene kantoorinrichting maar een deel van wat GRØNN kan, ontdekt Gerard, zodra hij verder informeert naar het bedrijf. Bas: “We ontwikkelen inventieve groene oplossingen voor binnen en buiten. Oplossingen die de natuur weer in het dagelijks leven brengen, frisse lucht laten stromen en je (werk)omgeving een gezonde boost geven. In 2008 startten we met het maken van groene wanden voor landschapsarchitecten. We hebben veel getest, geëxperimenteerd en producten ontwikkeld, maar pas sinds een paar jaar zijn we het écht uit gaan bouwen.”

 

Sfeer van geluk

Gerard informeert naar het materiaal waar de groensystemen van gemaakt zijn. “Voor 99 procent duurzame materialen”, antwoordt Bas. Neem het RVS dat we gebruiken voor buitenconstructies, zoals op gevels van gebouwen: dat is RVS 316, het meest duurzame RVS dat er is. Wij vinden: als een klant een contract afsluit voor tientallen jaren, moet ons systeem ook zo lang meegaan. Als je iedere tien jaar je constructie moet vervangen, ben je nog niet duurzaam bezig.” GRØNN werkt nauw samen met groenbedrijven, ofwel interieurbeplanters. Zo, legt Bart uit, is het onderhoud altijd in goede handen. “Zij zorgen voor de juiste bevloeiing en voor genoeg licht, onder andere met behulp van onze groeilampen. Onze filosofie is dat groen een positief gevoel oplevert, een sfeer van geluk.”

 

Groene scheiding

Gerard vraagt zich af welke invloed corona heeft op het bedrijf. Immers: werken we niet vooral vanuit huis in plaats van kantoor? “Klopt”, knikt Lieke. “Verschillende projecten staan dan ook on hold. Maar andere juist niet: neem de vraag naar dividers en afscheidingen voor in kantoren. Een groene scheidingswand ziet er super uit én heeft een blijvend karakter.” Bart vult aan: “We zien dat veel ondernemers júist nu willen doorpakken, maar dan wel op een verantwoorde, groene manier.”

 

Toekomstvisie

“En hoe zien jullie de toekomst?”, wil Gerard nog weten. Die ziet er volgens de vier rooskleurig uit. Ze vertellen over miniwandjes voor particuliere toepassingen, kansen voor groene gevels, ballustrades, bedrijfspanden, winkelcentra en meer. Ook verticale begroeiing is een thema. Bart schetst een beeld van een volledig begroeide buitengevel van een kantoorpand: “Daar kan een hele biodiversiteit ontstaan met bijen, vlinders, vogels… Super toch?”

 

Online vindbaar

Om aan de weg te blijven timmeren, is de inzet van sales manager Jules onmisbaar. Hij is marketingspecialist en thuis in de wereld van social media. “We willen van GRØNN een merknaam maken. Dat doe je onder andere door zichtbaar te zijn. Daarom zetten we stevig in op bijvoorbeeld online vindbaarheid. En dat werkt: verschillende partijen met landelijke dekking weten ons al te vinden.” Bas besluit: “Onze producten hebben potentie. Waar we ons concept nu nog moeten uitleggen aan klanten, zal het over vijf jaar een stuk vanzelfsprekender zijn. Hoe mooi is het om de natuur naar binnen te halen en te profiteren van de rust en het geluksgevoel dat dat oplevert? Dat gevoel gunnen we iedereen.”

Hoe zit het nou precies?

GRØNN is een samenwerking van twee Udense bedrijven: Growfeeder (specialist in RVS stalinrichtingen) en Dijkos (staalbewerkingsbedrijf en producent van verlichting onder naam ZTaHL). De eigenaren van deze bedrijven (Bas van den Heuvel en Bart van Dijk) vonden elkaar in hun ambitie om de natuur weer terug naar de mensen te brengen. Samen startten ze met het ontwikkelen en produceren van groene oplossingen voor verschillende klanten. Sinds 2018 doen ze dat onder de naam GRØNN. Het bedrijf is partner van NL Greenlabel, dat streeft naar een aantoonbare gezonde woon-, werk- en leefomgeving waarbij groen en duurzaamheid centraal staan.

 

Bron: Bedrijvig Uden nummer 12 2020 Verbossen versus GRØNN

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320