Verbossen versus DSU Deurmanchet Service Uden

'KANSEN EN UITDAGINGEN DRIJVEN MIJ'

eroen Steringa (39) is directeur-eigenaar van DSU, een bedrijf dat maatwerk afdichtrubbers vervaardigt voor koelinstallaties. Onder meer koeltechnische installatiebedrijven, horecabedrijven, en fabrikanten van koelmeubelen behoren tot de Europese klantenkring. Zijn roots liggen echter in de bouw. Voor Gerard reden om eens met Jeroen rond de tafel te gaan. Het verhaal van een bevlogen ondernemer…

 “Op m’n 22e ben ik begonnen als een soort klusjesman. Dat werd steeds gekker en groter, het ontwikkelde zich tot een aannemingsbedrijf, en op een gegeven moment huurde ik structureel mensen in. In 2007 dacht ik, er is meer dan de bouw, en daar ben ik toen een poosje in blijven hangen. Ik keek steeds om me heen, wat komt er op mijn pad. Op een gegeven moment bracht mijn schoonvader mij in contact met vrienden van hem, Rob en Gien Postma, die dit bedrijf in 1972 vanuit huis zijn gestart.”

Was je meteen enthousiast?

“Zeker! Het is een product waar ik het bestaan niet van wist. Tijdens het marktonderzoek ontdekte ik veel bedrijven die afdichtrubbers verkopen, maar niet die het zelf maken. Toen dacht ik: wat heb ik te verliezen. Het was 2009, in de bouw waren de gevolgen van de crisis inmiddels goed voelbaar en de toekomst was onzeker. Er waren wel heel wat inspanningen en financiële middelen nodig om deze stap te zetten. Zo moest ik bijvoorbeeld mijn net afgebouwde huis verkopen en al mijn spaargeld aanspreken: alles ging naar mijn nieuwe uitdaging.”

 

Ben je toen volledig in het diepe gesprongen?

“Voor een groot deel wel, maar met de oud-eigenaren liep wel de afspraak dat zij er nog een tijdje bij betrokken zouden blijven. Dat is allemaal super goed verlopen. Zelfs nu, ruim tien jaar later, komt Rob Postma nog wekelijks wat hand-en spandiensten verrichten of gewoon een bakje koffie drinken. Inmiddels zijn we met 25 medewerkers. Vanwege het productiewerk bijna allemaal parttimers.

Het is een gezellige en betrokken club mensen die iedere dag weer zorgt voor een flexibele productieomgeving met een top kwaliteitsproduct. In tegenstelling tot de bouw, weet je bij DSU door de korte levertijden nooit heel ver van tevoren hoeveel werk er binnenkomt.”

 

Sinds kort zijn jullie verhuisd met de zaak: bevalt het hier?

“Ik heb naar een locatie gezocht die tevens een goede vastgoedinvestering is: vastgoedbelegging zit ook in m’n genen. Van huis uit heb ik meegekregen dat je niets gaat huren als je het ook zelf kunt kopen. Op de voormalige locatie liepen we op alle fronten klem. Hier in het oude PostNL-gebouw kunnen we na een grondige verbouwing en uitbreiding alle kanten op, er is voldoende ruimte, zowel binnen als buiten. Ook met het oog op onze groeiplannen: uitbreiding van de business in de bestaande landen en in nieuwe landen binnen Europa.

 

Je bent in Uden gebleven: een bewuste keuze?

“Ja, het is van oudsher een Udens bedrijf en veel medewerkers komen uit Uden en de directe omgeving. Ik woon zelf in Den Bosch, maar ik vind de afstand prima om zo de zaak en privé gescheiden te houden. Als ik thuiskom is DSU klaar.”

TOT SLOT EEN LAATSTE REACTIE

 

Zelfstandig ondernemerschap?

Zit in m’n bloed. Ik heb eigenlijk nooit grote doelen gesteld, maar ben al verder dan ik ooit had gedacht. En ik zie nog  steeds uitdagingen en kansen: dat drijft mij.

 

Hobby’s?

Mijn kinderen, Crossfit, vastgoed en kleinschalige projectontwikkeling: even back to the roots.

 

Privé?

Zoveel mogelijk genieten, zowel privé als zakelijk!

Bron: Booming nummer 2 2019 Verbossen versus DSU

 

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320