Verbossen versus D'n Office

‘Het voelt alsof ik nooit meer hoef te werken’

De afgelopen jaren is er veel veranderd voor Benito van Dijk. De winkelketen Ben van Dijk is voortgezet onder de vlag van het Zwitserse Expert International, Tronix Lighting is geheel zijn verantwoordelijkheid geworden en sinds april 2016 is hij eigenaar van D’n Office. Vooral deze laatste ‘move’ is reden voor Gerard Verbossen zijn licht eens bij hem op te steken.

De heren ontmoeten elkaar in het retro-achtige Office Café van het bedrijvenverzamelgebouw. Gerard: “Heb je eigenlijk nog bemoeienis met Expert?” “Ik ben nog wel eigenaar, maar de dagelijkse leiding heb ik volledig uit handen gegeven. Ik drink er een keer per week een kop koffie.”

Gerard vraagt hoe het idee van dit verzamelgebouw is ontstaan. “Ongeveer tweeëneenhalf jaar geleden ben ik in contact gekomen met Expert. Op datzelfde moment kreeg mijn vader de diagnose ALS. Ik had erop gerekend dat hij nog wel vijftien jaar mee zou doen, maar dat werd toen ineens maar twee jaar. We hadden zes dramatische jaren achter de rug bij Ben van Dijk, met meerdere reorganisaties. Dat maakte het werk er niet leuker op. Eigenlijk ben ik met Expert in zee gegaan om tijd vrij te kunnen maken voor de opvolging van mijn pa bij Tronix Lighting. Door deze samenloop van omstandigheden heb ik voor de elektronicazaak echter het beste besluit ooit genomen: het gaat nu een stuk beter.”

 “Maar het is ook een compliment aan jezelf”, reageert Gerard. “Je hebt een keuze durven maken. En ook nog D’n Office opgezet…” “Feitelijk ben ik hier werkzaam namens de bv, die een stuk of tien panden beheert. Dit is er een van, maar vanwege de meer dan 50 huurders wel de meest arbeidsintensieve. Ik doe dit werk al langer, maar door D’n Office is het zichtbaar geworden.”

 Gerard: “Dit pand stond toch al best lang te huur?” “Het was van vijf particuliere eigenaren. In overleg heeft pa dit nog naar zich toegetrokken en is het in de familie gekomen. Ik ben hier gaan rondlopen met een bierviltje in mijn hand en heb deuren geteld: 78. Ik had niet de illusie dat zich een grote huurder zou aandienen, dus ik schreef op het bierviltje de huurprijzen per ruimte. Die prijzen hanteren we nu nog. Kort geleden is de balans opgemaakt: het klopt gewoon.”

 “Toen jij hiermee startte bestond er al een vergelijkbaar concept in Uden”, oppert Gerard. Benito: “In de beginfase heb ik regelmatig gesproken met Mirjam van Lamoen en Geert Heikoop van de Ideeënfabriek en veel van hen geleerd. We hebben nog steeds goed contact, schuiven huurders aan elkaar door.”

“Wil je in D’n Office samenwerken bevorderen?” “Ik geloof in loslaten, in contracten zonder opzegtermijn en in ongedwongen allianties. Dan zie je dat er vanzelf synergie ontstaat. Iemand vertelde mij dat wat ik doe Taoïsme heet. Toen ik dat opzocht, herkende ik me er inderdaad heel erg in.”

 “Kun je privé en zakelijk makkelijk scheiden?”, vraagt Gerard ter afsluiting. “Voor mij is dat geen issue. Ik stap elke dag met plezier uit bed en doe wat ik leuk vind, dus het voelt alsof ik nooit meer hoef te werken.”

TOT SLOT EEN LAATSTE REACTIE

Zelfstandig ondernemerschap?

Mooi!

Toekomst?

Rooskleurig.

Privé?

Top, fijn, goed, leuk.

Benito, lachend: “Ik ben altijd al een man geweest van weinig woorden.”

Taoïsme

Een manier van leven en werken die accepteert wat er gebeurt, het waardeert en ervan leert. Je laat je niet door enig winstoogmerk leiden, maar handelt volkomen open, ontspannen en alert. Je vertekent de situatie waarin je je bevindt niet door je eigen obsessies, maar staat juist onbevangen in de realiteit. Op die manier kun je met alles wat er op je pad gebeurt rekening houden en soepel met de stroom van gebeurtenissen mee bewegen, in plaats van er tegenin te gaan.

 
 

 

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320