Verbossen versus Cornelissen aannemingsbedrijf

‘Op mijn twaalfde wist ik al dat dit mijn vak zou worden’

In de loop der jaren zijn ze ernaartoe gegroeid: een bedrijf met 95 medewerkers. Volgens Erik van Hout, algemeen directeur, groeit een onderneming die het goed doet automatisch, zelfs als je geen ambitieuze groeiplannen hebt. Gerard Verbossen wil weleens weten wat dan wél de drijfveren zijn.

“Het zat er van jongs af aan al in”, vertelt Erik. “Mijn vader had een varkenshouderij, maar bouwen was zijn hobby. Als kinderen, we zijn met z’n zevenen, hielpen we mee tijdens de bouw. Al heel jong liep ik de timmerman achterna, met een duimstok in m’n hand. Ik was de bouwvakker van het stel. Op mijn twaalfde wist ik al dat dit mijn beroep zou worden.”

Wat trekt jou zo aan in dit vak, wil Gerard graag weten. “Bouwen, iets realiseren: ik vind het fascinerend. Volgens de meester op de basisschool kon ik meer, maar ik wilde naar de LTS, met m’n handen werken. Later heb ik de MTS en HTS gedaan, dus die docent had wel gelijk. Ik heb dan misschien een langere weg afgelegd, maar heb daardoor altijd heel goed de praktijk en theorie kunnen combineren.”

In 1983 begon hij als stagiair bij Cornelissen in Zeeland, en is nooit meer weggegaan. Erik lacht: “Een soort American dream: van stageloper tot eigenaar. Na de HTS ben ik in 1988 in loondienst gegaan. Vanaf 1999 ben ik medeaandeelhouder. Destijds waren we nog met z’n vieren: twee zonen van oprichter Kees Cornelissen, en een schoonzoon. Vanaf het begin werd ik heel vrij gelaten. Vooral de retail trok me aan: heel dynamisch, en je mag meedenken en initiatief tonen.”

Gerard vraagt naar de doelstellingen. “Opdrachtgevers met continuïteit in de regio. Die vind je in allerlei branches maar vooral in de zorg, het onderwijs en de retail. Hier komen wij optimaal tot ons recht, ook omdat we goed kunnen inspelen op de wet- en regelgeving, die nogal eens verandert. Wij hebben de behoefte een relatie op te bouwen met onze klanten: in gesprek blijven, open, eerlijk en met wederzijds vertrouwen.” Dat klinkt goed, vindt Gerard, maar je moet het ook waar kunnen maken. “Daar heb ik twintig jaar aan mogen werken, om dat in de organisatie in te bedden. Ik had compagnons, maar zij vonden het prima dat ik de visie en koers bepaalde.”

Hoe is het eigenlijk zo gekomen dat je het nu alleen doet? “Frans Cornelissen is op 47-jarige leeftijd overleden, in 2007. Jan Cornelissen is in 2003 uitgetreden. En Ad Daverveld, de schoonzoon, is veertien jaar ouder dan ik en heeft zich vanwege gezondheidsredenen in 2009 teruggetrokken. We hebben gelukkig nog altijd goed contact met elkaar.”

De toekomst ziet Erik rooskleurig in. “Wij zijn geen conceptbouwer, bieden exclusiviteit en hebben bijna alle disciplines in huis. Daarbij investeren we in onze relaties. Dit alles heeft ons door de crisis heen geholpen: we hebben alle projectteams met hun kennis weten te behouden. Dat maakt ons sterk voor de toekomst!”

Tot slot een laatste reactie:

Zelfstandig ondernemerschap:

De regie in eigen hand, relaties aan je binden. Een bedrijf waar 95 mensen werken, met plezier, dat is mijn grootste drijfveer.

Werk en privé:

Dat loopt in elkaar over. Mijn vrouw Thérèse is bouwkundig onderlegd; we kennen elkaar van de HTS. Ik kan met haar goed klankborden. Onze vier zonen helpen regelmatig in ’t bedrijf. Gelukkig en gezond blijven, en de jongens een goede toekomst bieden, dat houdt mij positief.

Hobby's:

Skiën, fanatiek mountainbiken en ‘s zomers op de racefiets de klassiekers fietsen. Ieder jaar gaat de groene colonne van Cornelissen weer een andere berg op. En verder volgen we in het weekend de voetbalwedstrijden van onze kinderen.

 Bron: Booming nummer 1 2017 Verbossen versus Cornelissen Aannemingsbedrijf

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320