Verbossen versus Combi-Tech

“Alle mensen die hier werken, praten over ‘ons’ bedrijf”

Gerard Verbossen komt bij de meest verrassende bedrijven en dito ondernemers over de vloer. Combi-Tech in Uden is zo’n bedrijf waarvan veel mensen zich afvragen wat ze nou eigenlijk precies doen. Daarom nam Gerard ons mee voor een kijkje in de keuken. “Bas van Pelt, directeur-eigenaar van Combi-Tech, is zeer gedreven. Een ‘selfmade man’ van wie je meer, maar nog liever, ‘alles’ wilt weten”, licht hij toe.

 Hoe Bas ooit begonnen is: “Vijftien jaar werkte ik voor een soortgelijk bedrijf, ontwerp en productie in metaal, de laatste jaren als bedrijfsleider. Toen het maandagochtendgevoel mij op een gegeven moment bekroop, wist ik dat ik het roer moest omgooien. In 2008 heb ik mijn baan opgezegd en ben op zolder gestart: CAD-CAM tekenen voor plaatwerkproducten.”

Gerard: “Dan ben je in de slechte tijd begonnen.” “Daar heb ik nooit last van gehad. Ik ken de markt heel goed en had meteen voldoende werk. De zolder was al snel te klein, ik kon er geen producten laten afleveren, dus in 2009 ben ik een hal gaan huren: 200 m², in Schaijk.” Door de groei werd Bas gedwongen te investeren. “Klanten willen een korte levertijd, dus kocht ik een tweedehands lasermachine, zodat ik niet meer zo afhankelijk was van toeleveranciers. Ik had echter niet genoeg plaats voor die machine. Veel klanten kwamen destijds uit Uden: bij Bart van Osch kon ik een hal huren van 600 m².”

Het bleef Bas voor de wind gaan. In 2011 investeert hij in een gloednieuwe laser. “Bij ons is het motto ‘afspraak is afspraak’. Wil de klant het morgen hebben, dan werken we indien nodig de hele nacht door. Als je dan ook nog kwaliteit levert tegen een scherpe prijs, dan bouw je gemakkelijk een vertrouwensrelatie op.” Om die korte levertijden te kunnen blijven garanderen, kwam er alweer snel een derde laser. “Door steeds de nieuwste technieken in huis te halen, ben je in de gelegenheid nieuwe markten aan te boren. Wij hebben klanten in verschillende branches: niet alleen in de machinebouw, maar ook in de stallenbouw, designindustrie en transportwereld. Dat is een bewuste keuze, om zo de risico’s te spreiden.”

Combi-Tech groeide supersnel: van drie medewerkers in 2011 naar veertien in vaste dienst en drie inleners heden ten dage. “Dat lijkt me een hele zorg”, oppert Gerard. “Nee hoor, ik ga elke morgen fluitend naar het werk”, lacht Bas. “Als je er plezier in hebt, voelt het bovendien niet als werken. Ook binnen het team is iedereen even fanatiek en enthousiast: ze praten over ‘ons’ bedrijf: dat vind ik mooi om te horen. We doen het met z’n allen en zijn een hecht team.”

Combi-Tech is onlangs verhuisd naar een riant pand aan de Weverstraat, waar weer een nieuwe machine is geïnstalleerd. “Anders konden we tijdelijk niet leveren. Maar die machine zit alweer vol. We werken nu zelfs in ploegen, en op zaterdag. Naast investeringen in machines – waaronder een nieuwe kantbank – schaffen we ook steeds de nieuwste software aan: ook in de voorbereiding willen we voorop blijven lopen. Tijdens de crisis zijn bedrijven gestopt met investeren, terwijl wij met volle kracht vooruit gingen. Daar plukken we nu de vruchten van.”

TOT SLOT EEN LAATSTE REACTIE

Zelfstandig ondernemerschap:

Een droom die uitkomt. Toen ik in 2008 begon, had ik niet verwacht dat het zo hard zou gaan.

Hobby’s:

Daar heb ik te weinig tijd voor. Mijn sociale leven is ook veel beperkter geworden. Ik ben weleens jaloers op mensen die om vijf uur thuiskomen en de pantoffels aandoen, maar dat kan ik toch niet.

Toekomst:

Stabiliteit, rust en overzicht. En misschien beter luisteren naar Einstein: ‘Een kalm en bescheiden leven brengt meer geluk dan het najagen van succes en de voortdurende rusteloosheid die dat met zich meebrengt.’

Bron: Booming nummer 4 2017 Verbossen versus Combi-Tech

Contact

Verlengde Velmolen 12
5406 NT Uden

0413 243777

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 08.30 - 17.00 uur

Buiten kantooruren zijn wij voor spoedgevallen bereikbaar
op telefoonnummer 06-51329320